Adopteer een Wildcat kado

Men schat in dat er mogelijk nog maar 100 Wildcats over zijn, hierdoor is de Schotse Wildcat een van de zeldzaamste zoogdieren ter wereld! Help ons deze iconische Schotse soort te beschermen.

Highland Titles heeft misschien wel de beste wildcat- revalidatiefaciliteit in Europa gebouwd en geëxploiteerd.

We hebben personeel en lokalen om zowel gewonde wilde katten als verlaten kittens te behandelen. Onze bebossing in het bos beslaat verschillende hectares, zodat wildcats met succes kunnen jagen.

In juni 2018 zijn twee wilde katjes ingeleverd bij onze dierenarts, die direct naar onze revalidatiecentrum in Duror heeft gebracht.

Deze jonge Wildcats zijn erg mooi en erg pittig. Zijn ongeveer acht weken oud en ze zeer actief, nieuwsgierig, speels en worden geleerd hun voedsel te vinden en op jacht te gaan. Wanneer de katten zelfstandig genoeg zijn zullen ze worden uitgezet in het wild. In de loop van de jaren verwachten we nog veel meer Wildcats te redden en terug te zetten in de wildernis. We hebben hierbij wel je hulp nodig.

Onze faciliteiten zullen zowel verlaten kittens als gewonde volwassenen katten behandelen. Hier zullen ze persoonlijke zorg en aandacht krijgen van onze dierenarts en zijn assistentes.

Het is een langzaam proces om de kittens te leren zelfstandig hun eten te laten vinden en te vangen. Als we eenmaal tevreden zijn dat onze wilde katten voor zichzelf kunnen zorgen, zullen wij ze in een geschikt gebied uitzetten zodat zij zich weer bij hun wilde broers en zussen kunnen aan sluiten. Na de vrijlating zullen de Wildcats worden gecontroleerd met behulp van op de katten aangebrachte radio-halsbanden, deze blijven zitten tot dat we er zeker van zijn dat deze zonder onze hulp verder kunnen.

Help ons de kittens op te voeden en ze terug te zetten in de natuur.

Adopteer een Schotse Wilde kat


Wat maakt de Scottish Wildcat uniek?

De Schotse wilde kat (Felis silvestris grampia) lijkt misschien op een huiskat, maar het is een heel ander dier, Door de specifiek eigenschappen kan de Wildcat overleven in de sombere Schotse wildernis.

De Wildcat heeft een brede, platte kop, oren die meer zijwaarts wijzen, een borstelige stomp eindigende staart welke is omringd door donkere ringen en een opvallende gestreepte vacht. Maar het grootste verschil zit in zijn gedrag. Dit is geen kat die spint. Het zal nooit een mens benaderen, laat staan tegen je benen wrijven. Indien in het nauw gedreven, zal het sissen, spuwen, grommen en aanvallen! De Wildcat is te vinden in het hooglandbos, heide, struikgewas en heuvelland waar ze overdag liggen. De wilde kat jaagt op kleine zoogdieren zoals konijnen en knaagdieren en zal ook vogels, reptielen, amfibieën en insecten eten. De Wildcat kan ook vers aas vangen. De Wildcat  is solitair en territoriaal, de Wildcat is voornamelijk actief rond het ochtendgloren en de schemering.

Adopteer een Schotse Wilde kat


Scottish Wildcat Kittens foto gallery

Help deze iconische soort te redden

Adopteer een Schotse Wilde kat