Valuta instellen: Mijn rekening (0) Artikel
Header Image
WORD NU EEN LORD OF LADY

Een geschenk voor altijd

Onze missie is het financieren van meerdere natuurparken in heel Schotland, door de verkoop van het meest aansprekende cadeau van de wereld.

Wij bestaan nu ongeveer tien jaar, en wij hebben de overtuiging dat we goed op weg zijn dit te bereiken. Wij kennen geen enkel ander geschenkenbedrijf dat zo’n goede en frequente betrokkenheid van zijn klanten kan genereren.

Wij zijn erg trots op onze missie, en onze klanten zijn dat ook.  Tienduizenden Lairds, Lords en Ladies hebben onze natuurparken bezocht. Hun emotionele band met Schotland is hierdoor versterkt.


Onze oorsprong

Highland Titles is in 2006 opgericht door dr. Peter Bevis, een Fellow van de Zoological Society of London, en zijn dochter Laura. Zij zijn begonnen met het verkopen van stukjes grond van het familielandgoed, om het planten van extra bomen mogelijk te maken. Het doel was landschap dat door eeuwen intensieve landbouw en vernietigende commerciële bosbouw was verwoest, in de oude staat te herstellen.

Dit idee bleek aan te slaan, en het bedrijf was al snel in staat een groter stuk land aan te kopen en het project uit te breiden. Highland Titles bezit en beheert nu twee natuurparken in de prachtige hooglanden van Schotland, wat dankzij de steun van duizenden mensen mogelijk werd.


Natuurlijke vooruitgang

Het Highland Titles Nature Reserve bij Glencoe Wood is in 2007 verkregen. Het bestond uit 250 acres land dat lang in gebruik is geweest voor de commerciële bosbouw en heuvellandbouw. Dit park vormde het brandpunt van een ambitieus langetermijnproject om het land om te vormen tot een natuurpark.

De belangrijkste doelstellingen voor dit land waren onder andere:

  • Het helpen behouden en beschermen van de flora en fauna in de Westelijke Hooglanden
  • Een voorziening bieden voor de plaatselijke gemeenschap
  • Een onderwijskundig medium bieden voor plaatselijke scholen en organisaties

In 2014 waren we in de gelegenheid een tweede stuk land aan te schaffen, ongeveer 10 mijl ten westen van Invergarry, genaamd Mountain View. Net als veel ander land in de Hooglanden was deze locatie van 200 acres in gebruik geweest als commercieel bosbouwland en was vooral de niet-inheemse Sitka-spar aangeplant. Wij hopen uiteindelijk in staat te zijn meerdere toevluchtsoorden te creëren voor het plaatselijke dierenleven. Kort na de aanschaf van dit land in 2014 hebben we Bumblebee Haven opgezet, een gebied dat door middel van een hek werd afgezet voor herten. Met behulp van de Bumblebee Trust en Trees for Life, hopen wij op deze grond een uiteenlopende begroeiing van bloeiende planten en bomen te kunnen laten ontstaan. We zijn hard aan het werk om de niet van nature voorkomende bomen die slechts weinig voedsel en beschutting bieden aan de plaatselijke fauna te verwijderen. Tegelijkertijd hebben we verschillende gebieden beplant met een meer geschikte begroeiing. Ook proberen we wilde bloemen te planten die nectar en pollen produceren voor de bijen die hier inmiddels zijn teruggekeerd.

In 2015 hebben we 10 acres land geschonken aan Wildcat Haven, een organisatie die zich met onze hulp en ondersteuning inzet voor de bescherming van de laatste genetisch pure Schotse wilde katten, en ze voor uitsterven wil behoeden.


Geachte Lords, Ladies en heren Lairds

Zoals u wellicht weet, werden Schotse landbezitters altijd met “Laird” aangesproken.  Wij vonden het dan ook niet meer dan normaal onze klanten ook zo aan te spreken, toen wij 10 jaar geleden met dit project begonnen. U herkent het woord ‘Laird’ wellicht ook als de Schotse vorm van het Engelse “Lord”. De vrouwelijke vorm van beide is “Lady”.

Behalve onze prachtige cadeauset verkrijgen onze klanten ook een persoonlijk recht op een stukje Schots land als souvenir. Op zichzelf is dat natuurlijk al een bijzonder geschenk, maar te worden aangesproken als ‘Lord’, ‘Laird’ of ‘Lady’ voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

Het is deze ‘titel’ die deels verantwoordelijk is voor de aandacht die de media wereldwijd aan ons project hebben besteed.


Natuurbehoud

De Highland Titles Charitable Trust for Scotland

In 2014 is het eigendom van Highland Titles Limited overgedragen aan The Highland Titles Charitable Trust for Scotland, een liefdadigheidsinstelling die geregistreerd is in Guernsey onder nummer CH444. Deze Trust zal eeuwig blijven bestaan en garandeert dat het land dat wij bezitten, inmiddels meer dan 400 acres, alleen mag worden gebruikt voor natuurbehoud. Wij hopen uiteindelijk overal in de Schotse Hooglanden een netwerk van natuurparken te kunnen realiseren.

Daarnaast doneren wij aan verschillende goede doelen en plaatselijke clubs in de Hooglanden. Wij zijn ervan overtuigd dat het gevoel deel uit te maken van een gemeenschap de mensen naar Highland Titles brengt. Daarnaast geloven wij dat door iets terug te doen voor de groepen die ons ondersteunen en voor onze plaatselijke gebieden, wij zelf door kunnen blijven gaan.

Uw eigen stukje Schotland

Een van de voordelen die het aansluiten bij onze meer dan 100.000 leden tellende Highland Titles Community met zich meebrengt, is de mogelijkheid te kunnen genieten van uw eigen land, zowel op locatie als op afstand. Als Laird van Glencoe en/of van Lochaber kunt u uw eigen grond beheren en ervan genieten, ongeacht of u persoonlijk uw land bezoekt of een ‘virtueel’ bezoek aflegt. U wordt daarnaast in de gelegenheid gesteld te stemmen over belangrijke onderwerpen die met het beheer van het land samenhangen, en verder kunt u uw stuk grond een naam geven, aan iemand opdragen, uw land aan iemand anders overdragen en nog veel meer. Omdat u lid bent van een gemeenschap kunt u op meerdere manieren betrokken raken en daadwerkelijk genieten van uw grond. Onze gemeenschap geeft om Schotland. Wij zijn er trots op dat wij hen in de gelegenheid hebben kunnen stellen contact te maken met hun erfgoed en deel uit te maken van de toekomst ervan.

Wij nodigen u uit een eerste stap te zetten door uw perceel te laten registreren. Hiermee krijgt u toegang tot Highland Titles en tot de voordelen die ermee samenhangen, niet alleen door uw titel van Laird, Lord of Lady, maar ook omdat u dan deel uitmaakt van een modern en voortdurend natuurbeheerproject.

Onze missie

Simpel gezegd: wij willen doorgaan met wat we nu ook al doen, het beschermen en in de oude glorie herstellen van Schotland, Beetje bij Beetje.