Valuta instellen: Mijn rekening (0) Artikel
WORD NU EEN LORD OF LADY

Highland Titles natuurreservaat, Mountain view

De tweede reserve van Highland Titles, mogelijk gemaakt door uw voortdurende steun.

 • Hier zijn tussen 2014 en 19/10/2021 percelen grond verkocht
 • Prachtig uitzicht over Loch Loyne
 • Bumblebee Haven-project

Mountainview was, zoals zoveel van de Hooglanden, niets meer dan een slecht presterende commerciële sitka-plantage toen we het in 2014 kochten.

Destijds was de mening van experts dat het kappen van de sitka in 2019-20 commercieel haalbaar zou zijn. Helaas werd ons in 2020 verteld dat het waarschijnlijk nog 5 jaar zou duren voordat we de sitka konden vervangen door een verscheidenheid aan zorgvuldig geplante inheemse bomen, struiken en wilde bloemen.

Vervolgens gingen we op een onbeplant gebied aan de slag en met het advies van de Bumblebee Conservation Trust en de hulp van enkele vrijwilligers hebben we verschillende hectaren land omheind en meer dan 1500 bomen geplant die onderdak zullen bieden aan dieren in het wild.

Het reservaat bij Mountainview, dat ook de thuisbasis is van Bumblebee Haven, kijkt uit over het majestueuze Loch Loyne. Bij vissers bekend als een van de beste snoeklochs in de Hooglanden, kunnen onze Lairds genieten van de mogelijkheid om de omgeving te verkennen en op het Loch te vissen wanneer ze maar komen.

Lairds, Lords and Ladies die een perceel in dit reservaat kochten, kregen ook een gratis perceel van 1 vierkante voet in het reservaat in Duror, in de buurt van Glencoe, zodat ook zij eens van onze beste bezoekersattractie kunnen genieten eens.

Reserves Map

Mountain View

Het reservaat bij Mountain View, dat ook de thuisbasis is van Bumblebee Haven, werd in 2014 geopend door Highland Titles en kijkt uit over het majestueuze Loch Loyne.

Percelen te koop

Bezoek het Natuurreservaat Mountain View

Mountain View Nature Reserve is een “self-guided” reservaat met een goed gemaakt pad om te verkennen. Hoewel we u uitnodigen om beide reservaten te bezoeken, willen we ervoor zorgen dat onze bezoekers weten dat het bezoekerscentrum zich in het natuurreservaat bij Duror, in de buurt van Glencoe, bevindt. Hierdoor is er geen Meet and Greet-service beschikbaar als je naar Mountainview komt.

Het Mountainview-reservaat is ook de thuisbasis van vele soorten en dieren die we liever onaangeroerd laten, als ze zich vestigen in hun nieuwe huizen, dus we vragen je om op een acceptabele afstand te blijven van alle dieren in het wild waarmee je in contact kunt komen in het reservaat.

We werkten samen met de Bumblebee Conservation Trust om een plan voor dit gebied te bedenken, waar we hertenbestendige omheiningen hebben geplaatst en veel inheemse bomen, planten en heggen hebben geplant die een vitaal leefgebied zullen vormen voor de afnemende bijenpopulatie.

Dat gezegd hebbende, het gebied is vrij gemakkelijk te bereiken en het is een geweldige manier om een dag door te brengen met wandelen en vissen en moedig iedereen aan om hun percelen te bezoeken die in dit gebied te vinden zijn.

 • 1 uur van Inverness
 • 50 minuten van Fort William
 • 3,5 uur vanaf Edinburgh

U kunt als alternatief onze virtuele rondleiding volgen!

U hoeft het niet te missen als u het reservaat niet persoonlijk kunt bezoeken! Onze app bevat een ‘Virtual Tour’: een audiogids van het Highland Titles Nature Reserve.


Activiteiten in en rond Mountain View

 • Zoek en bezoek uw perceel
 • Kun jij de 6 soorten hommels spotten die in het reservaat leven?
 • Geniet van een picknick en probeer te vissen aan de oevers van Loch Loyne
 • Verblijf in Lochaber of in de buurt van Fort William – en ontdek wat de Outdoor Capital van het VK te bieden heeft
 • Maak een ritje naar het nabijgelegen dorp Fort Augustus, gelegen aan de voet van het wereldberoemde Loch Ness. Maak een boottocht en vang misschien een glimp op van de mysterieuze Nessie!
 • Bezoek de ruïnes van het nabijgelegen Invergarry Castle
 • Maak een mooie wandeling langs de rivier de Garry, of een van de vele goed gemarkeerde wandelingen van de Staatsbosbeheer in de omgeving.

Het reservaat vinden

Natuurreservaat Mountainview
Parkeer op de A87 aan de oostelijke oever van Loch Loyne
Invergarry, Highland
PH35 4HR

Tel: 01631 740333

Om onze parkeerplaats te vinden, stelt u uw GPS in op [57.1081092,-4.98560113]

De locatie van de reserve op What3Words is: ///troubled.necklace.engineers

(Gebruik NIET de postcode in een navigatiesysteem om het reservaat te vinden. Landelijke postcodes in de Schotse Hooglanden beslaan meerdere vierkante mijlen en kunnen niet worden gebruikt in navigatiesystemen voor nauwkeurige navigatie. De postcode wordt aangeboden om u te helpen dicht bij het reservaat te komen, maar gebruik alstublieft een kaart zodra u in de buurt bent. Sla NIET de hoofdweg A87 af, maar volg deze langs de kant van Loch Loyne totdat u de parkeerplaats en het bord met het natuurreservaat ziet aan de lagere (loch) kant van de weg)


Vervoer

Aankomst met de auto

Mountain View ligt ongeveer 16 kilometer ten noordoosten van Invergarry aan de A87. Dit zou de gemakkelijkste manier zijn om naar het reservaat te reizen, aangezien er in dit deel van de Schotse Hooglanden bijna geen openbaar vervoer bestaat. Het zorgt ook voor meer verkenning, omdat we zeker weten dat je minstens om de paar mijl wilt stoppen voor foto’s!

Aankomst per trein

Er zijn geen treinstations in Invergarry, daarom zijn de dichtstbijzijnde stations in Spean Bridge (ongeveer 26 mijl van Invergarry) en Inverness (ongeveer 66 mijl verderop). Taxi’s zijn niet beschikbaar in deze dorpen. Tenzij je ander vervoer hebt geregeld, raden we deze manier van reizen niet per se aan om Lochaber te bereiken.

Aankomst met de bus

Bussen vertrekken vanuit Edinburgh, Glasgow en Inverness en stoppen in Invergarry. Raadpleeg Citylink om de tijden te bekijken. Er moet echter verder vervoer worden georganiseerd om het reservaat te bereiken.

Nabijgelegen luchthavens

 • Glasgow (3 uur)
 • Edinburgh (3 uur en 25 minuten)
 • Inverness (1 uur en 25 minuten)


Opmerkelijke bewoners van dit reservaat…

Edelhert

Cervus elaphus

Graspieper

Anthus pratensis

Grijze Kwikstaart

Tetrao tetrix

Sopraan Dwergvleermuis Bat

Pipistrellus pygmaeus

Captured by Caroline Legg
Captured by Caroline Legg

Reeën

Capreolus capreolus

Winterkoninkje

Troglodytes troglodytes

Jeneverbes

Juniperus communis

Boommarter

Martes martes


Het Highland Titles-dashboard

Houd uw percelen bij, krijg toegang tot live webcams, virtuele rondleidingen en ontvang de laatste updates van het natuurreservaat Highland Titles.

Bezoek het dashboard