Valuta instellen: Mijn rekening (0) Artikel
WORD NU EEN LORD OF LADY

Het Natuurreservaat Highland Titles

Mogelijk gemaakt door de Lairds, Lords en Ladies van Glencoe. Open voor iedereen.

 • Percelen van 1 vierkante voet te koop
 • Een officiële 4* toeristische attractie
 • Boek een rondleiding!

Het eerste Highland Titles Natuurreservaat, geopend in 2007, bestaat uit duizenden percelen die worden ondersteund door een wereldwijde gemeenschap van Lairds, Lords en Ladies. Dit land is gratis te bezoeken, maar voor de best mogelijke ervaringen raden we je aan om Lord of Lady van Glencoe te worden.

Dit reservaat, gelegen op slechts 10 mijl van het historische Glencoe, is ook een gevestigde 4-sterren bezoekersattractie en we moedigen u aan om het te bezoeken en de vooruitgang te zien die door uw steun mogelijk is gemaakt.

Onze beoordelingen op Trip Advisor zijn geweldig en we zijn hier erg trots op onze prestaties.

Reserves Map

Het Natuurreservaat Highland Titles

Het eerste natuurreservaat Highland Titles, geopend in 2007. Het reservaat, dat dicht bij het historische Glencoe ligt, is een van de twee reservaten van Highland Titles en is ook een gevestigde 4-sterrenattractie voor bezoekers.

Percelen te koopToeristische Trekpleister

Bezoek het reservaat

Of je nu langskomt om je perceel te bezoeken of gewoon op zoek bent naar een prachtige plek om de middag door te brengen, het natuurreservaat Highland Titles is in de omgeving een must See attractie. Ons natuurreservaat ligt op 1 uur rijden van 3 van de meest iconische plekken in Schotland: Glencoe, Ben Nevis en het Glenfinnan Viaduct.

Onze Meet and Greet-service is erg populair bij bezoekers en stelt onze Lords, Ladies en Lairds in staat om met een enthousiaste en deskundige gids hun stuk grond te bezoeken.

Deze dienst moet ruim van tevoren worden geboekt, aangezien deze wordt uitgevoerd door onze zeer drukke vrijwilligers. Vooral in de zomermaanden kunnen we soms maanden van tevoren volgeboekt zijn. Als je 10 vierkante voet hebt gekocht, is er een voucher in je pakket inbegrepen. Als alternatief kunnen, voordat je het bezoekt, tickets worden gekocht. 

Boek online een Meet & Greet

Gebruik onderstaande link om een ​​afspraak te maken, dan nemen wij contact met je op.

Volg onze virtuele tour!

Als u het reservaat niet persoonlijk kunt bezoeken, hoeft u het niet te missen! Onze app bevat een ‘Virtual Tour’: een audiogids van het Highland Titles Natuurreservaat.


Het reservaat vinden

Highland Titles Nature Reserve
Duror of Appin
Ballachulish
Highlands
PA38 4BW

Tel: +44(0)1631 740333

Om onze parkeerplaats te vinden, stelt u uw GPS in op: [56.627174,-5.311716]

What3Words gebruiken om ons te vinden

Nog steeds niets gehoord over What3Words?

Vind ons Glencoe-natuurreservaat en uw perceel met behulp van de What3Words-locatie-app.

De locatie van het bezoekerscentrum op What3Words is:

///yummy.swordfish.enlighten


Vervoer

Aankomst met de auto

Het Highland Titles natuurreservaat ligt langs de hoofdweg (A828) tussen Oban en Fort William in de Schotse Hooglanden. Het dichtstbijzijnde dorp is Duror en de dichtstbijzijnde postcode is PA38 4BW. Parkeren bij beide natuurreservaten is gratis

Nabijgelegen luchthavens

 • Glasgow (2 uur en 15 minuten)
 • Edinburgh (2 uur en 45 minuten)
 • Inverness (2 uur en 30 minuten)

Aankomst met de bus

Citylink-bussen vertrekken regelmatig vanuit Edinburgh en Glasgow naar Oban en Fort William. De 918-dienst tussen deze steden stopt bij het reservaat. Vraag om uit te stappen bij “Dalnatrat Road End” en loop 300 meter naar het noorden langs het fietspad.

Een goede optie is om de Skye Citylink-bus van Glasgow Airport naar Ballachulish Bezoekers Centre te nemen. Dit is een korte wandeling van het Isles of Glencoe Hotel, waar we onze jaarlijkse bijeenkomst houden. Ze kunnen een lokale taxi regelen om u naar het reservaat te brengen.

Aankomst per trein

De dichtstbijzijnde treinstations zijn Fort William (ongeveer 20 mijl afstand) en Oban (ongeveer 40 mijl afstand).


Bezoekersfaciliteiten

We hebben een kleine herdershut die we gebruiken als ontvangstruimte voor gasten. Daar vind je

 • Gratis WiFi
 • Bezoekerstoiletten
 • Kaarten en wandelroutes
 • Vrijwilligers – klaar om 4×4-tochten te maken voor degenen die vooraf met een voucher geboekt hebben!
 • Thee of koffie

We hebben ook de Laird’s Lodge – een back-to-basics herdershut die eenvoudige accommodatie biedt midden in ons natuurgebied.


Live webcam

Klik op de afbeelding om een ​​vergrote versie te bekijken.


Opmerkelijke bewoners van dit reservaat…

Rode Eekhoorn

sciuris vulgaris

Visarend

pandion haliaetus

Korhoen

Tetrao tetrix

Bruine Vleermuis met lange oren

Piecotus auritus

Gouden Geringde Libel

Cordulegaster boltonii

Rode Wouw

Milvus miivus

Schotse Argus Vlinder

Erebia aethiops

Boommarter

Martes martes


Het Highland Titles Natuurreservaat Verhaal

1992
Eerste boom geplant
De eerste bomen werden in 1992 geplant in Glencoe Wood in het kader van een Woodland Subsidieregeling ‘Bijzondere Beheersubsidie’.
2006
Het natuurreservaat Highland Titles werd gelanceerd
Eind 2006 kocht Highland Titles 89,03 Hectares land in Duror, in de buurt van Glencoe. Dit land staat nu bekend als The Highland Titles Nature Reserve, een officiële 4* toeristische attractie en volgens TripAdvisor het populairste natuurreservaat in Schotland!
2007
Bezoekerscentrum wordt gebouwd
We hadden een plek nodig om ons gereedschap op te slaan, noten voor de vogelvoeders en varkens, en ook een plek voor onze vrijwilligers om zich af te drogen en te lunchen. Het bezoekerscentrum is volledig gebouwd door vrijwilligerswerk en waar mogelijk met gebruikmaking van lokale materialen. Deuren en ramen zijn geschonken en we zijn erg trots op onze knusse retraite.
2007
We zijn begonnen met het planten van bomen!
Het herintroduceren van inheemse bomen in het natuurreservaat is een doel van Highland Titles, de vooruitgang begon in 2007.
2008
Vijfjarenplan is gepubliceerd
Het transformeren van dit land in een natuurreservaat was duidelijk een langetermijnproject en vereiste een vijfjarenplan, dat in 2008 door Dr. Peter Bevis werd gepubliceerd en in 2013 werd voltooid.
2013
Een jaar van primeurs!
We begonnen aan het kleine meer (Lochan) te werken, bomen te planten en we gaven onze eerste rondleidingen in augustus 2013.
2014
Nature of Scotland Awards 2014 Nominatie
Het Glencoe Wood-project werd genomineerd voor de Nature of Scotland Awards 2014 – een evenement georganiseerd door RSPB Schotland en gesponsord door The Crown Estate.
2015
TripAdvisor Certificaat van uitmuntendheid
De populariteit van de bezoekerservaring blijkt uit meer dan 100 5-sterren Trip Advisor-beoordelingen, wat ertoe heeft geleid dat we sinds 2015 elk jaar het Certificaat van uitmuntendheid hebben gekregen
2017
Meer ontwikkeling bij Glencoe
We hebben onze eerste Wildcat-behuizing gebouwd en een nieuwe receptieruimte toegevoegd met een kleine winkel voor bezoekers.
2018
Een bijzonder bezoek.
National Geographic bezocht ons Natuurreservaat(!) en ons Voor Altijd Thuis voor gewonde Egels werd gebouwd.
2018
Begonnen met Het Maken van het Fietspad
Omdat we altijd iets wilden teruggeven aan de lokale gemeenschap, was de introductie van een fietspad door het reservaat een welkome manier om iets terug te geven aan het gebied.
2021
Iets teruggeven aan het bos
We zijn begonnen de niet-inheemse Sitka-spar te vervangen door inheemse bomen naar Schotland om het land en de dieren in het wild in de natuurreservaten aan te vullen.

Fotogallerij

Het Highland Titles-dashboard

Houd uw percelen bij, krijg toegang tot live webcams, virtuele rondleidingen en ontvang de laatste updates van het natuurreservaat Highland Titles.

Bezoek het dashboard