Valuta instellen: Mijn rekening (0) Artikel
Header Image
WORD NU EEN LORD OF LADY

Veel Gestelde Vragen

Als u het antwoord op uw vraag in de veelgestelde vragen niet kunt vinden, neem dan gewoon contact met ons op.

Het land

Kan ik mijn rechten via mijn testament nalaten?

U ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met de gegevens van het door u als souvenir gekochte perceel, en de rechten die u en uw erfgenamen erop hebben. U kunt uw gepersonaliseerd certificaat nalaten aan wie u maar wilt. De rechten gaan dan ook op deze persoon over. Als u wilt kunt u dit in uw testament beschrijven.

De persoon aan wie u uw gepersonaliseerd certificaat nalaat kan een her uitgifte van de documenten aanvragen.

U mag uw certificaat ook verkopen, maar daarvoor gelden twee beperkende voorwaarden. De ene voorkomt schieten, en de tweede voorkomt dat uw land wordt onderverdeeld.

Moet je een bepaalde leeftijd hebben?

Nee. Iedereen kan een bestelling plaatsen en iedereen kan een geschenkpakket ontvangen.

Kan ik het land bezoeken?

Ja. We moedigen u zelfs aan dit te doen. Als u het natuurpark Glencoe Wood bezoekt, treft u daar zelfs een bezoekerscentrum en een ‘meet-and-greet’-service aan.

Ga voor meer informatie naar de pagina Glencoe Wood bezoeken. Voor de Lairds, Lords en Ladies van Lochaber geldt dat u ook van harte uitgenodigd bent voor een bezoek (zonder gids) aan het natuurpark Mountain View; meer informatie vindt u hier.

Wat kan ik met het land doen?

Als nieuwe Laird kunt u uw stuk land komen bezoeken; kom een wandeling maken in onze bossen, maak foto’s van uw land, ga picknicken bij de rivier, of vermaak u met een van de vele andere activiteiten!

Het land wordt beheerd als natuurreservaat, waar u vogels en zwammen kunt spotten, landelijke activiteiten kunt uitoefenen en veel rust kunt ervaren.

U mag hier een boom komen planten of as verstrooien.

Hoe weet ik welk stuk land van mij is?

Wij hebben de exacte locatie van elk perceel vastgelegd met gebruik van het UK Ordnance Survey-systeem. Dit is tot op de millimeter nauwkeurig.

De locatie van elk perceel is uniek. Het kan momenteel zelfs met een professionele landmeter onmogelijk zijn om de kleinste percelen nauwkeurig te lokaliseren. De nauwkeurigheid via GPS wordt steeds beter. Maar we verstrekken u tevens een schatting van de lengte- en breedtegraden van uw kavel, zodat u het kunt proberen te traceren met een GPS-systeem dat geen gebruik maakt van het OS-systeem, zoals de iPhone of veel goedkopere GPS-toestellen die eigenlijk alleen zijn bedoeld voor het reizen met de auto. U kunt ook met deze vertrouwde apparaten het gebied van uw perceel bereiken.

De fysieke locatie van de percelen is niet op de grond afgebakend, hoewel wij er geen bezwaar tegen hebben als u dat zelf wel doet. Wij vinden een bos dat bezaaid is met duizenden markeerpaaltjes niet erg aantrekkelijk en zelfs heel onpraktisch. Enkele certificaateigenaren hebben gedenkstenen, steenhopen of vlaggen op hun perceel geplaatst. Elke certificaateigenaar heeft het recht om dit te doen.

Kan ik een vlag plaatsen of een herdenkingsteken op mijn land achterlaten?

Hoewel veel Lairds graag een vlag of een ander herdenkingsteken op hun perceel achterlaten, is ons vriendelijk verzoek aan u hiervoor biologisch afbreekbare materialen te gebruiken.  Als u alleen maar kort een vlag plaatst om er een foto van te nemen, mag dat natuurlijk.

Welke soort boom wordt op mijn land geplant?

Als u een groot perceel uitkiest, planten wij namens u een geschikte boom. Verder kunt u in de winkel Geschenken en Accessoires een of meerdere bomen aanschaffen.

Deze boom/bomen zullen waarschijnlijk niet op uw eigen land worden geplaatst. Dit maakt immers deel uit van Glencoe Wood en is reeds begroeid met bomen. Wij planten elk jaar duizenden bomen, om nieuw bosland te laten ontstaan. Hierdoor worden verwaarloosde delen oeroud bos met elkaar verbonden. Ook wordt hierdoor het natuurgebied uitgebreid waar inheemse flora en fauna hun plek kunnen vinden.

Het soort boom dat we voor u planten is afhankelijk van het type land waar hij wordt geplant. Het wordt een inheemse Schotse loofboom, waarschijnlijk een eik, lijsterbes, hazelaar, berk, hulstboom, wilg of een els. Totdat er meer bekend is over de essenziekte planten wij geen essen. We kunnen geen plaquette op de boom plaatsen, maar wij geven u toestemming dat wel te doen als u uw perceel bezoekt.

 

Kan meer dan één persoon hetzelfde stuk land kopen?

Nee. Er kan slechts één persoon het wettelijke recht bezitten op een stuk land dat is gekocht als souvenir.

Als u twee even grote percelen bestelt, worden dit naast elkaar liggende kavels. Elk perceel kan een verschillende eigenaar hebben.

Terug naar boven

 

Bestellen

Ik moest een datum vastleggen op het certificaat. Verzendt u het certificaat nu of later?

We drukken de door u gekozen datum af op het persoonlijke certificaat. Alle bestellingen worden binnen 48 uur verstuurd. De meeste bestellingen worden zelfs binnen 24 uur verzonden.

Kan ik een perceel kopen voor iemand anders?

Ja. Als u een bestelling plaatst moet u de gegevens van de ontvanger invullen. Dit kan elke willekeurige naam zijn.

Tegen een kleine extra bijdrage leveren wij ook geschenkverpakkingen en de mogelijkheid een persoonlijke boodschap bij te voegen.

Kan ik naast elkaar liggende percelen kopen?

Ja. Alle percelen die even groot zijn en op hetzelfde moment worden besteld, liggen naast elkaar. Percelen die op een later tijdstip worden besteld kunnen deel uitmaken van een ander blok, hoewel ze wel dichtbij liggen.

Hoe kan ik mijn vouchercode/registratiecode inwisselen?

Ga naar http://www.highlandtitles.com/registration en voer de code in, precies zoals hij op uw voucher/registratiekaart staat.

Terug naar boven

 

De titel

Wat is een Master Title Deed?

De Master Title Deed is een eenzijdige akte. De vaakst voorkomende eenzijdige akte is een juridisch document waarin staat vermeld dat u uw naam wilt wijzigen. Eenzijdige akten worden meestal gebruikt bij een huwelijk of scheiding, om een verandering van miss naar mrs. of vice versa aan te geven. De Master Title Deed vermeldt uw recht een nieuwe titel aan te nemen. Hij kan ook worden gebruikt om uw naam te wijzigen.

Eigenaren van een klein Schots landgoed hebben alle recht de titel van Laird (Lord) of Lady aan te nemen. De Master Title Deed geeft gevolg aan uw keuze.

Eenzijdige akten worden niet in Schotland en in sommige andere rechtsgebieden gebruikt.

Wat moet ik doen als ik ga trouwen of mijn naam wijzig?

In dat geval kunt u een her uitgifte van uw documenten opvragen. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected]

Kan ik mijn naam op mijn bankrekening of creditcards laten aanpassen?

Veel van onze klanten vragen hun bank om hun titel aan hun bankrekening en creditcards toe te voegen. Elke klant kan een Master-eigendomsakte kopen. Deze wordt internationaal aanvaard in veel rechtsgebieden die eenzijdige akten accepteren. Met de Master Title Deed kunt u uw nieuwe titel aan uw bank en zelfs aan overheidsinstanties doorgeven. Daar waar de plaatselijke wetgeving het toelaat, kunt u hiermee de titel op documenten wijzigingen in Laird, Lord of Lady.

Wij wijzen u erop dat overheidsdocumenten die geen titel weergeven, zoals alle paspoorten en in sommige rechtsgebieden uw rijbewijs, niet kunnen worden gewijzigd.

Mijn bank wil mijn Master Title Deed niet erkennen. Wat moet ik nu doen?

Vertel uw bank dat uw Master Title Deed een eenzijdige akte is en dat u bij deze laat weten dat u uw naam of titel hebt gewijzigd.

Terug naar boven

 

Juridisch

Zijn er verborgen kosten, belastingen, of toekomstige betalingen?

Nee. Schotland kent geen grondbelasting en er zijn geen andere kosten verbonden aan dit land. Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor het gehele bos, die ook na uw aankoop van kracht blijft. Behalve de oorspronkelijke aanschafprijs zijn er voor u geen verdere kosten.

Moet ik mijn grond laten registreren?

Nee. Nee, u kunt uw grond niet laten registreren omdat het een klein stuk land is; het wordt gedefinieerd als een ‘souvenir’-perceel.

‘Souvenir’-percelen worden in Schotland al meer dan dertig jaar verkocht. De verkoop van deze percelen valt onder de Land Registratie (Scotland) Act van 1979, recentelijk herzien als de Land Registratie etc. (Scotland) Act 2012. Wij willen u eraan herinneren dat het volgens deze wet niet is toegestaan dat souvenir-percelen in het Land Register worden ingeschreven.

De gegevens van uw persoonlijke rechten met betrekking tot uw stuk land worden in een landregister vastgelegd dat door Highland Titles wordt bijgehouden. Van elk perceel kunnen de gegevens online worden ingezien via de gratis Highland Titles-app en op de Highland Titles-website.

Moet ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Highland Titles wil kunnen garanderen dat iedereen die bij een incident op Glencoe Wood Estate betrokken is daarvoor wordt gecompenseerd. Wij hebben daarom een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Het is volgens ons daarom voor u niet nodig een extra verzekering af te sluiten.

Hoe kunt u mij een titel verkopen?

Wij kunnen u geen titel verkopen.  Wij erkennen slechts uw recht om de titel van Laird, Lord of Lady van Glencoe of Lochaber te gebruiken. Dit zijn handelsmerken van Highland Titles. Als u er de voorkeur aan geeft geen titel aan te nemen, kunt u die optie aanvinken bij de aankoop van uw grond. Scottish Notaris adviseert als volgt: “in Schotland mag iedereen, in goed vertrouwen, zelf bepalen hoe hij zich noemt. Dit mag dus ook Laird’, ‘Lord’ of ‘Lady’ zijn.” Wij zijn niet bekend met een rechtsgebied waarin dit niet geldt.

Terug naar boven

 

Contact

Wat is uw telefoonnummer?

Wij hebben één telefoonnummer voor alle landen buiten het VK. Wij willen u erop wijzen dat de tijd in het VK kan verschillen van de tijd in uw land.

U kunt bellen met: +44 1631 294974

Terug naar boven

 

Betalingen

Mijn betaling is niet gelukt. Hoe kan ik betalen?

Als u problemen hebt met de betaling of liever op een andere manier wilt betalen, kunt u contact met ons op nemen.

Houd rekening met het tijdverschil als u ons opbelt. We streven ernaar een e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Worden uw betalingen in een veilige omgeving uitgevoerd?

Ja. Deze website maakt gebruik van Braintree als gateway voor de betalingen. Braintree is een Paypal-bedrijf. Het wordt gebruikt door veel bekende bedrijven zoals airbnb en GitHub.

Terug naar boven

 

Schotse ruit en schild

Hoe zit het met de Schotse Tartan en het wapenschild?

Als Laird, Lord of Lady van Glencoe, mag u het officiële wapenschild tonen en de Glencoe-Tartan dragen die speciaal voor ons is ontworpen door de plaatselijke ontwerpers van Schotse Tartan genaamd “Lochalsh Weavers”.

Deze is exclusief voor Lairds van Glencoe geregistreerd bij het officiële Scottish Register of Tartans http://www.tartanregister.gov.uk

 

Terug naar boven

 

Buy Plot Page

Ligt uw land in Glencoe?

Het Highland Titles Nature Reserve ligt net ten zuiden van Duror, Appin; het is minder dan 10 mijl verwijderd van het historische Glencoe en bevat het meest adembenemende natuurschoon ter wereld. Vanwege de nabijheid heet ons park Glencoe Wood. De titels Laird van Glencoe, Lord van Glencoe en Lady van Glencoe zijn door Highland Titles vastgelegd. U bent gerechtigd u zo te noemen wanneer u een stukje land bezit.

Welk rechten heb ik, als ik een perceel koop?

Onze klanten verkrijgen een persoonlijk recht op hun land De Schotse wet genaamd Land Registration etc. Act 2012 staat niet toe dat land dat als souvenir wordt verkocht, geregistreerd wordt, wat inhoudt dat Highland Titles Limited de geregistreerd eigenaar van het land blijft. Als zodanig kan Highland Titles het land als natuurreservaat beheren en ervoor zorgen dat het voor onze bezoekers zo aantrekkelijk en plezierig mogelijk wordt.

Het stelt u misschien gerust te weten dat Highland Titles Ltd eigendom is van The Highland Titles Charitable Trust for Scotland (een liefdadigheidsinstelling die in Guernsey is geregistreerd onder nummer CH444). Dit garandeert dat het land voor eeuwig uitsluitend mag worden gebruikt als natuurreservaat.

Waarom zijn er twee verschillende locaties?

Wij verkopen percelen op twee verschillende locaties. De eerste locatie is het Highland Titles Nature Reserve vlak bij Duror. Hiervan genieten de Lairds, Lords en Ladies van Glencoe. Het land is aangekocht in 2007. Het is een erkende toeristische viersterren attractie die duizenden toeristen per jaar trekt. Op deze locatie verkopen wij uitsluitend percelen van 1 vierkante voet.

De tweede locatie is Mountain View Nature Reserve. Dit park ligt ongeveer 10 mijl ten westen van Invergarry en behoort toe aan de Lairds, Lords en Ladies van Lochaber. Wij hebben dit land in 2014 gekocht. Op deze locatie verkopen wij percelen van 10 vierkante voet 100 vierkante voet en 1000 vierkante voet. Iedereen die één van deze grotere percelen koopt, ontvangt gratis ook een stuk land van 1 vierkante voet in het Nature Reserve bij Duror.

Gelieve er rekening mee te houden dat de details en de locatie van beide percelen – Glencoe en Lochaber – worden opgenomen in één certificaat

Terug naar boven

 

De App

Kan ik mijn perceel in Glencoe met de app bekijken?

Volledige instructies voor het gebruik van onze app zijn hier beschikbaar:  https://link.ht/App (in het Frans https://link.ht/AppFR; in het Duits https://link.ht/AppDE)

Terug naar boven