WORD NU EEN LORD OF LADY
  • Valuta instellen:
  • inloggen
  • (0) Artiekel(en) €0.00

Veel Gestelde Vragen

Als u het antwoord op uw vraag in de veelgestelde vragen niet kunt vinden, neem dan gewoon contact met ons op.

Het land

U ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met de gegevens van het door u als souvenir gekochte perceel, en de rechten die u en uw erfgenamen erop hebben. U kunt uw gepersonaliseerd certificaat nalaten aan wie u maar wilt. De rechten gaan dan ook op deze persoon over. Als u wilt kunt u dit in uw testament beschrijven.

De persoon aan wie u uw gepersonaliseerd certificaat nalaat kan een her uitgifte van de documenten aanvragen.

U mag uw certificaat ook verkopen, maar daarvoor gelden twee beperkende voorwaarden. De ene voorkomt schieten, en de tweede voorkomt dat uw land wordt onderverdeeld.

Koop een Perceel

Nee. Iedereen kan een bestelling plaatsen en iedereen kan een geschenkpakket ontvangen.

Koop een Perceel

Ja. We moedigen u zelfs aan dit te doen. Als u het natuurpark Glencoe Wood bezoekt, treft u daar zelfs een bezoekerscentrum en een ‘meet-and-greet’-service aan.

Ga voor meer informatie naar de pagina Glencoe Wood bezoeken. Voor de Lairds, Lords en Ladies van Lochaber geldt dat u ook van harte uitgenodigd bent voor een bezoek (zonder gids) aan het natuurpark Mountain View; meer informatie vindt u hier.

Koop een Perceel

Als nieuwe Laird kunt u uw stuk land komen bezoeken; kom een wandeling maken in onze bossen, maak foto’s van uw land, ga picknicken bij de rivier, of vermaak u met een van de vele andere activiteiten!

Het land wordt beheerd als natuurreservaat, waar u vogels en zwammen kunt spotten, landelijke activiteiten kunt uitoefenen en veel rust kunt ervaren.

U mag hier een boom komen planten of as verstrooien.

Koop een Perceel

Wij hebben de exacte locatie van elk perceel vastgelegd met gebruik van het UK Ordnance Survey-systeem. Dit is tot op de millimeter nauwkeurig.

De locatie van elk perceel is uniek. Het kan momenteel zelfs met een professionele landmeter onmogelijk zijn om de kleinste percelen nauwkeurig te lokaliseren. De nauwkeurigheid via GPS wordt steeds beter. Maar we verstrekken u tevens een schatting van de lengte- en breedtegraden van uw kavel, zodat u het kunt proberen te traceren met een GPS-systeem dat geen gebruik maakt van het OS-systeem, zoals de iPhone of veel goedkopere GPS-toestellen die eigenlijk alleen zijn bedoeld voor het reizen met de auto. U kunt ook met deze vertrouwde apparaten het gebied van uw perceel bereiken.

De fysieke locatie van de percelen is niet op de grond afgebakend, hoewel wij er geen bezwaar tegen hebben als u dat zelf wel doet. Wij vinden een bos dat bezaaid is met duizenden markeerpaaltjes niet erg aantrekkelijk en zelfs heel onpraktisch. Enkele certificaateigenaren hebben gedenkstenen, steenhopen of vlaggen op hun perceel geplaatst. Elke certificaateigenaar heeft het recht om dit te doen.

Koop een Perceel

Hoewel veel Lairds graag een vlag of een ander herdenkingsteken op hun perceel achterlaten, is ons vriendelijk verzoek aan u hiervoor biologisch afbreekbare materialen te gebruiken.  Als u alleen maar kort een vlag plaatst om er een foto van te nemen, mag dat natuurlijk.

Koop een Perceel

Als u een groot perceel uitkiest, planten wij namens u een geschikte boom. Verder kunt u in de winkel Geschenken en Accessoires een of meerdere bomen aanschaffen.

Deze boom/bomen zullen waarschijnlijk niet op uw eigen land worden geplaatst. Dit maakt immers deel uit van Glencoe Wood en is reeds begroeid met bomen. Wij planten elk jaar duizenden bomen, om nieuw bosland te laten ontstaan. Hierdoor worden verwaarloosde delen oeroud bos met elkaar verbonden. Ook wordt hierdoor het natuurgebied uitgebreid waar inheemse flora en fauna hun plek kunnen vinden.

Het soort boom dat we voor u planten is afhankelijk van het type land waar hij wordt geplant. Het wordt een inheemse Schotse loofboom, waarschijnlijk een eik, lijsterbes, hazelaar, berk, hulstboom, wilg of een els. Totdat er meer bekend is over de essenziekte planten wij geen essen. We kunnen geen plaquette op de boom plaatsen, maar wij geven u toestemming dat wel te doen als u uw perceel bezoekt.

 

Koop een Perceel

Nee. Er kan slechts één persoon het wettelijke recht bezitten op een stuk land dat is gekocht als souvenir.

Als u twee even grote percelen bestelt, worden dit naast elkaar liggende kavels. Elk perceel kan een verschillende eigenaar hebben.

Koop een Perceel

Terug naar boven «

Bestellen

We drukken de door u gekozen datum af op het persoonlijke certificaat. Alle bestellingen worden binnen 48 uur verstuurd. De meeste bestellingen worden zelfs binnen 24 uur verzonden.

Koop een Perceel

Ja. Als u een bestelling plaatst moet u de gegevens van de ontvanger invullen. Dit kan elke willekeurige naam zijn.

Tegen een kleine extra bijdrage leveren wij ook geschenkverpakkingen en de mogelijkheid een persoonlijke boodschap bij te voegen.

Koop een Perceel

Ja. Alle percelen die even groot zijn en op hetzelfde moment worden besteld, liggen naast elkaar. Percelen die op een later tijdstip worden besteld kunnen deel uitmaken van een ander blok, hoewel ze wel dichtbij liggen.

Koop een Perceel

Ga naar http://www.highlandtitles.com/registration en voer de code in, precies zoals hij op uw voucher/registratiekaart staat.

Koop een Perceel

Terug naar boven «

De titel

De Master Title Deed is een eenzijdige akte. De vaakst voorkomende eenzijdige akte is een juridisch document waarin staat vermeld dat u uw naam wilt wijzigen. Eenzijdige akten worden meestal gebruikt bij een huwelijk of scheiding, om een verandering van miss naar mrs. of vice versa aan te geven. De Master Title Deed vermeldt uw recht een nieuwe titel aan te nemen. Hij kan ook worden gebruikt om uw naam te wijzigen.

Eigenaren van een klein Schots landgoed hebben alle recht de titel van Laird (Lord) of Lady aan te nemen. De Master Title Deed geeft gevolg aan uw keuze.

Eenzijdige akten worden niet in Schotland en in sommige andere rechtsgebieden gebruikt.

Koop een Perceel

In dat geval kunt u een her uitgifte van uw documenten opvragen. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected]

Koop een Perceel

Veel van onze klanten vragen hun bank om hun titel aan hun bankrekening en creditcards toe te voegen. Elke klant kan een Master-eigendomsakte kopen. Deze wordt internationaal aanvaard in veel rechtsgebieden die eenzijdige akten accepteren. Met de Master Title Deed kunt u uw nieuwe titel aan uw bank en zelfs aan overheidsinstanties doorgeven. Daar waar de plaatselijke wetgeving het toelaat, kunt u hiermee de titel op documenten wijzigingen in Laird, Lord of Lady.

Wij wijzen u erop dat overheidsdocumenten die geen titel weergeven, zoals alle paspoorten en in sommige rechtsgebieden uw rijbewijs, niet kunnen worden gewijzigd.

Koop een Perceel

Vertel uw bank dat uw Master Title Deed een eenzijdige akte is en dat u bij deze laat weten dat u uw naam of titel hebt gewijzigd.

Koop een Perceel

Terug naar boven «

Juridisch

Nee. Schotland kent geen grondbelasting en er zijn geen andere kosten verbonden aan dit land. Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor het gehele bos, die ook na uw aankoop van kracht blijft. Behalve de oorspronkelijke aanschafprijs zijn er voor u geen verdere kosten.

Koop een Perceel

Nee. Nee, u kunt uw grond niet laten registreren omdat het een klein stuk land is; het wordt gedefinieerd als een ‘souvenir’-perceel.

‘Souvenir’-percelen worden in Schotland al meer dan dertig jaar verkocht. De verkoop van deze percelen valt onder de Land Registratie (Scotland) Act van 1979, recentelijk herzien als de Land Registratie etc. (Scotland) Act 2012. Wij willen u eraan herinneren dat het volgens deze wet niet is toegestaan dat souvenir-percelen in het Land Register worden ingeschreven.

De gegevens van uw persoonlijke rechten met betrekking tot uw stuk land worden in een landregister vastgelegd dat door Highland Titles wordt bijgehouden. Van elk perceel kunnen de gegevens online worden ingezien via de gratis Highland Titles-app en op de Highland Titles-website.

Koop een Perceel

Highland Titles wil kunnen garanderen dat iedereen die bij een incident op Glencoe Wood Estate betrokken is daarvoor wordt gecompenseerd. Wij hebben daarom een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Het is volgens ons daarom voor u niet nodig een extra verzekering af te sluiten.

Koop een Perceel

Wij kunnen u geen titel verkopen.  Wij erkennen slechts uw recht om de titel van Laird, Lord of Lady van Glencoe of Lochaber te gebruiken. Dit zijn handelsmerken van Highland Titles. Als u er de voorkeur aan geeft geen titel aan te nemen, kunt u die optie aanvinken bij de aankoop van uw grond. Scottish Notaris adviseert als volgt: “in Schotland mag iedereen, in goed vertrouwen, zelf bepalen hoe hij zich noemt. Dit mag dus ook Laird’, ‘Lord’ of ‘Lady’ zijn.” Wij zijn niet bekend met een rechtsgebied waarin dit niet geldt.

Koop een Perceel

Terug naar boven «

Contact

Wij hebben één telefoonnummer voor alle landen buiten het VK. Wij willen u erop wijzen dat de tijd in het VK kan verschillen van de tijd in uw land.

U kunt bellen met: +31 (0)367370123 +31(0)651241316

Koop een Perceel

Terug naar boven «

Betalingen

Als u problemen hebt met de betaling of liever op een andere manier wilt betalen, kunt u contact met ons op nemen.

Houd rekening met het tijdverschil als u ons opbelt. We streven ernaar een e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Koop een Perceel

Ja. Deze website maakt gebruik van Braintree als gateway voor de betalingen. Braintree is een Paypal-bedrijf. Het wordt gebruikt door veel bekende bedrijven zoals airbnb en GitHub.

Koop een Perceel

Terug naar boven «

Schotse ruit en schild

Als Laird, Lord of Lady van Glencoe, mag u het officiële wapenschild tonen en de Glencoe-Tartan dragen die speciaal voor ons is ontworpen door de plaatselijke ontwerpers van Schotse Tartan genaamd “Lochalsh Weavers”.

Deze is exclusief voor Lairds van Glencoe geregistreerd bij het officiële Scottish Register of Tartans http://www.tartanregister.gov.uk

 

Koop een Perceel

Terug naar boven «

De App

Volledige instructies voor het gebruik van onze app zijn hier beschikbaar:  https://link.ht/App (in het Frans https://link.ht/AppFR; in het Duits https://link.ht/AppDE)

Koop een Perceel

Terug naar boven «