• (0) Artikel(en)€0.00

Veel gestelde vragen

Als u het antwoord op uw vraag niet vindt bij de veel gestelde vragen, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Het land

U ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met de gegevens van het door u als souvenir gekochte perceel, en de rechten die u en uw erfgenamen erop hebben. U kunt uw gepersonaliseerd certificaat nalaten aan wie u maar wilt. De rechten gaan dan ook op deze persoon over. Als u wilt kunt u dit in uw testament beschrijven.

De persoon aan wie u uw gepersonaliseerd certificaat nalaat kan een her uitgifte van de documenten aanvragen.

U mag uw certificaat ook verkopen, maar daarvoor gelden twee beperkende voorwaarden. De ene voorkomt schieten, en de tweede voorkomt dat uw land wordt onderverdeeld.

Nee. Iedereen kan een bestelling plaatsen en iedereen kan een geschenkpakket ontvangen.

Ja. We moedigen u zelfs aan dit te doen. Als u het natuurpark Glencoe Wood bezoekt, treft u daar zelfs een bezoekerscentrum en een ‘meet-and-greet’-service aan.

Ga voor meer informatie naar de pagina Glencoe Wood bezoeken. Voor de Lairds, Lords en Ladies van Lochaber geldt dat u ook van harte uitgenodigd bent voor een bezoek (zonder gids) aan het natuurpark Mountain View; meer informatie vindt u hier.

Als nieuwe Laird kunt u uw stuk land komen bezoeken; kom een wandeling maken in onze bossen, maak foto’s van uw land, ga picknicken bij de rivier, of vermaak u met een van de vele andere activiteiten!

Het land wordt beheerd als natuurreservaat, waar u vogels en zwammen kunt spotten, landelijke activiteiten kunt uitoefenen en veel rust kunt ervaren.

U mag hier een boom komen planten of as verstrooien. Als u een groter stuk land hebt (100 sqft of groter), mag u hier uw tent opslaan en een paar dagen verblijven. Omdat er natuurlijk een boom op uw stuk land kan staan (het IS tenslotte een bos) is het klanten die een groter stuk land hebben gekocht, toegestaan overal op ons land te kamperen.

Wij hebben de exacte locatie van elk perceel vastgelegd met gebruik van het UK Ordnance Survey-systeem. Dit is tot op de millimeter nauwkeurig.

De locatie van elk perceel is uniek. Het kan momenteel zelfs met een professionele landmeter onmogelijk zijn om de kleinste percelen nauwkeurig te lokaliseren. De nauwkeurigheid via GPS wordt steeds beter. Maar we verstrekken u tevens een schatting van de lengte- en breedtegraden van uw kavel, zodat u het kunt proberen te traceren met een GPS-systeem dat geen gebruik maakt van het OS-systeem, zoals de iPhone of veel goedkopere GPS-toestellen die eigenlijk alleen zijn bedoeld voor het reizen met de auto. U kunt ook met deze vertrouwde apparaten het gebied van uw perceel bereiken.

De fysieke locatie van de percelen is niet op de grond afgebakend, hoewel wij er geen bezwaar tegen hebben als u dat zelf wel doet. Wij vinden een bos dat bezaaid is met duizenden markeerpaaltjes niet erg aantrekkelijk en zelfs heel onpraktisch. Enkele certificaateigenaren hebben gedenkstenen, steenhopen of vlaggen op hun perceel geplaatst. Elke certificaateigenaar heeft het recht om dit te doen.

Hoewel veel Lairds graag een vlag of een ander herdenkingsteken op hun perceel achterlaten, is ons vriendelijk verzoek aan u hiervoor biologisch afbreekbare materialen te gebruiken.  Als u alleen maar kort een vlag plaatst om er een foto van te nemen, mag dat natuurlijk.

Als u een groot perceel uitkiest, planten wij namens u een geschikte boom. Verder kunt u in de winkel Geschenken en Accessoires een of meerdere bomen aanschaffen.

Deze boom/bomen zullen waarschijnlijk niet op uw eigen land worden geplaatst. Dit maakt immers deel uit van Glencoe Wood en is reeds begroeid met bomen. Wij planten elk jaar duizenden bomen, om nieuw bosland te laten ontstaan. Hierdoor worden verwaarloosde delen oeroud bos met elkaar verbonden. Ook wordt hierdoor het natuurgebied uitgebreid waar inheemse flora en fauna hun plek kunnen vinden.

Het soort boom dat we voor u planten is afhankelijk van het type land waar hij wordt geplant. Het wordt een inheemse Schotse loofboom, waarschijnlijk een eik, lijsterbes, hazelaar, berk, hulstboom, wilg of een els. Totdat er meer bekend is over de essenziekte planten wij geen essen. We kunnen geen plaquette op de boom plaatsen, maar wij geven u toestemming dat wel te doen als u uw perceel bezoekt.

 

Nee. Er kan slechts één persoon het wettelijke recht bezitten op een stuk land dat is gekocht als souvenir.

Als u twee even grote percelen bestelt, worden dit naast elkaar liggende kavels. Elk perceel kan een verschillende eigenaar hebben.

Bestellen

We drukken de door u gekozen datum af op het persoonlijke certificaat. Alle bestellingen worden binnen 48 uur verstuurd. De meeste bestellingen worden zelfs binnen 24 uur verzonden.

Ja. Als u een bestelling plaatst moet u de gegevens van de ontvanger invullen. Dit kan elke willekeurige naam zijn.

Tegen een kleine extra bijdrage leveren wij ook geschenkverpakkingen en de mogelijkheid een persoonlijke boodschap bij te voegen.

Ja. Alle percelen die even groot zijn en op hetzelfde moment worden besteld, liggen naast elkaar. Percelen die op een later tijdstip worden besteld kunnen deel uitmaken van een ander blok, hoewel ze wel dichtbij liggen.

Ga naar http://www.highlandtitles.com/registration en voer de code in, precies zoals hij op uw voucher/registratiekaart staat.

De titel

De Master Title Deed is een eenzijdige akte. De vaakst voorkomende eenzijdige akte is een juridisch document waarin staat vermeld dat u uw naam wilt wijzigen. Eenzijdige akten worden meestal gebruikt bij een huwelijk of scheiding, om een verandering van miss naar mrs. of vice versa aan te geven. De Master Title Deed vermeldt uw recht een nieuwe titel aan te nemen. Hij kan ook worden gebruikt om uw naam te wijzigen.

Eigenaren van een klein Schots landgoed hebben alle recht de titel van Laird (Lord) of Lady aan te nemen. De Master Title Deed geeft gevolg aan uw keuze.

Eenzijdige akten worden niet in Schotland en in sommige andere rechtsgebieden gebruikt.

In dat geval kunt u een her uitgifte van uw documenten opvragen. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected]

Veel van onze klanten vragen hun bank om hun titel aan hun bankrekening en creditcards toe te voegen. Elk geschenkpakket bevat een Master Title Deed. Deze wordt internationaal aanvaard in veel rechtsgebieden die eenzijdige akten accepteren. Met de Master Title Deed kunt u uw nieuwe titel aan uw bank en zelfs aan overheidsinstanties doorgeven. Daar waar de plaatselijke wetgeving het toelaat, kunt u hiermee de titel op documenten wijzigingen in Laird, Lord of Lady.

Wij wijzen u erop dat overheidsdocumenten die geen titel weergeven, zoals alle paspoorten en in sommige rechtsgebieden uw rijbewijs, niet kunnen worden gewijzigd.

Vertel uw bank dat uw Master Title Deed een eenzijdige akte is en dat u bij deze laat weten dat u uw naam of titel hebt gewijzigd.

Juridisch

Nee. Schotland kent geen grondbelasting en er zijn geen andere kosten verbonden aan dit land. Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor het gehele bos, die ook na uw aankoop van kracht blijft. Behalve de oorspronkelijke aanschafprijs zijn er voor u geen verdere kosten.

Nee. Nee, u kunt uw grond niet laten registreren omdat het een klein stuk land is; het wordt gedefinieerd als een ‘souvenir’-perceel.

‘Souvenir’-percelen worden in Schotland al meer dan dertig jaar verkocht. De verkoop van deze percelen valt onder de Land Registratie (Scotland) Act van 1979, recentelijk herzien als de Land Registratie etc. (Scotland) Act 2012. Wij willen u eraan herinneren dat het volgens deze wet niet is toegestaan dat souvenir-percelen in het Land Register worden ingeschreven.

De gegevens van uw persoonlijke rechten met betrekking tot uw stuk land worden in een landregister vastgelegd dat door Highland Titles wordt bijgehouden. Van elk perceel kunnen de gegevens online worden ingezien via de gratis Highland Titles-app en op de Highland Titles-website.

Highland Titles wil kunnen garanderen dat iedereen die bij een incident op Glencoe Wood Estate betrokken is daarvoor wordt gecompenseerd. Wij hebben daarom een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Het is volgens ons daarom voor u niet nodig een extra verzekering af te sluiten.

Wij kunnen u geen titel verkopen.  Wij erkennen slechts uw recht om de titel van Laird, Lord of Lady van Glencoe of Lochaber te gebruiken. Dit zijn handelsmerken van Highland Titles. Als u er de voorkeur aan geeft geen titel aan te nemen, kunt u die optie aanvinken bij de aankoop van uw grond. Scottish Notaris adviseert als volgt: “in Schotland mag iedereen, in goed vertrouwen, zelf bepalen hoe hij zich noemt. Dit mag dus ook Laird’, ‘Lord’ of ‘Lady’ zijn.” Wij zijn niet bekend met een rechtsgebied waarin dit niet geldt.

Contact

Wij hebben één telefoonnummer voor alle landen buiten het VK. Wij willen u erop wijzen dat de tijd in het VK kan verschillen van de tijd in uw land.

U kunt bellen met: +31 (0)206434803

Betalingen

Als u problemen hebt met de betaling of liever op een andere manier wilt betalen, kunt u contact met ons op nemen.

Houd rekening met het tijdverschil als u ons opbelt. We streven ernaar een e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Ja. Deze website maakt gebruik van Braintree als gateway voor de betalingen. Braintree is een Paypal-bedrijf. Het wordt gebruikt door veel bekende bedrijven zoals airbnb en GitHub.

Schotse ruit en schild

Als Laird, Lord of Lady van Glencoe, mag u het officiële wapenschild tonen en de Glencoe-Tartan dragen die speciaal voor ons is ontworpen door de plaatselijke ontwerpers van Schotse Tartan genaamd “Lochalsh Weavers”.

Deze is exclusief voor Lairds van Glencoe geregistreerd bij het officiële Scottish Register of Tartans http://www.tartanregister.gov.uk

 

De App

Ja. Mensen die een of meerdere percelen hebben in Glencoe Wood of Mountain View (Lochaber) kunnen hun land via de app voor het Schotse landgoed beheren. U hoeft daarvoor alleen maar afzonderlijk in te loggen met de gegevens van het betreffende perceel.

De Highland Titles-app voor het Schotse landgoed is helemaal gratis en heeft een aantal handige functies waarmee u uw land op afstand kunt beheren.

De Highland Titles-app werkt op alle apparaten van Apple en op alle Android-toestellen.

Momenteel is de app niet verkrijgbaar voor Windows-telefoons, maar we gaan hier binnenkort naar kijken.

Ja de app is in elk land verkrijgbaar via de Apple App Store en de Google Play Store.

Helaas is dit momenteel vanwege beveiligingsrestricties niet mogelijk. U kunt echter gemakkelijk van een perceelaccount uitloggen en op een ander inloggen. Daarvoor hebt u alleen uw perceelnummer en grid-referentienummer nodig.

We gaan kijken of hier een oplossing voor te vinden is. Nog even geduld dus.

Wij hebben de app ontwikkeld voor onze Lairds. Vooralsnog dient u een perceel te hebben om de app te kunnen gebruiken.

Hebt u geen perceel? Koop er vandaag een en geniet van een groot aantal voordelen!

Om de app te downloaden gaat u naar de App Store; zoek op ‘Highland Titles’ en download vervolgens de Highland Titles Scottish Estate Manager app.

U kunt de app ook downloaden door op een van onderstaande knoppen te klikken. U wordt dan doorgestuurd naar de download-pagina van de App Store. Vergeet niet dat u deze app alleen maar kunt downloaden als u via uw mobiele apparaat de App Store bezoekt.

googleplaybutton    appstorebutton

Om op de app te kunnen inloggen, hebt u het perceelnummer en de eerste zes cijfers van uw Ordnance Survey Reference-nummer nodig. Beide staan vermeld op uw Verkoopcertificaat dat u aantreft in uw welkomstpakket.

Maakt u zich geen zorgen als u een of beide nummers kwijt bent. Stuur een e-mailbericht naar [email protected] onder vermelding van uw titel, naam en overige informatie die u hebt van uw perceel. Op basis van die informatie kunnen wij het identificatienummer van uw perceel en uw OS-referentienummer achterhalen.

U kunt switchen tussen metrische en Engelse meeteenheden met betrekking tot de temperatuur op uw land en de afstand tot uw land. Hiervoor logt u in op uw app en gaat u naar de instellingen. Daar kunt u de gewenste optie selecteren.

De app is ontworpen voor gebruik in de portret modus, maar enkele schermen schakelen automatisch over naar de landschaps modus. Momenteel is het nog niet mogelijk om naar wens van portret- naar landschaps modus om te schakelen.

Om een bezoek aan uw land te registreren en een bezoekcertificaat te ontvangen, moet u ervoor zorgen dat de app geopend is terwijl u op uw eigen perceel staat. De app genereert een bezoekcertificaat als hij registreert dat u uw perceel hebt bereikt.

Het is momenteel niet mogelijk eerdere bezoeken aan uw land handmatig in te voeren. Enkele leden hebben aangegeven dat ze deze optie missen. We zijn momenteel aan het bekijken welke mogelijkheden hiervoor zijn.

U kunt op de app uitloggen door linksboven in het scherm op menu te klikken, kies vervolgens uitloggen.

Als u nog hulp nodig heeft, feedback wilt geven of om een andere reden contact met ons op wilt nemen, u kunt mailen naar [email protected]. Wij proberen e-mailberichten binnen 24 uur te beantwoorden. Houd wel rekening met verschillende tijdzones.